Let it be Me NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Let it be Me
Aflevering 41 Productienummer #57834
Uitzenddatum : 13 mei 1984 (zondag), 26 augustus 1984 (zondag)

Teleplay : Robert Foster en Robert W. Gilmer
Verhaal : William Elliott
Regisseur : Bernard McEveety
Oorspronkelijke titel 1 : "Dream Life"
Oorspronkelijke titel 2 : "It's Only Rock and Roll"

Credits:
Stevie March/Mason........Catherine Hickland
Paul Bloch................Michael C. Gwynne
Barbara Bellingham........Shanna Reed
Greg Noble................John Patrick Reger
Band lid..................Joseph Burke
Jimmy.....................Randy Polk

Samenvatting:
Als de leider van de band Class Action dood gevonden wordt in zijn kleedkamer belt zijn vriendin de Foundation om op onderzoek te gaan. De situatie wordt nog ingewikkelder als Michael ontdekt dat de vriendin van de bandleider eigenlijk Stevie Mason is, Michael's verloren liefde. Hij gaat bij de band als de nieuwe zanger van Class Action om de moordenaar te vinden. Geconfronteerd met zijn gevoelens voor Stevie, moet Michael leren omgaan met een verloren relatie terwijl hij tegelijkertijd de verantwoordelijke voor de moord probeert te vinden.

Commentaar
De terugkeer van Michael's verloren liefde is niet geheel onverwacht en het is een groot plezier om Stevie weer terug te zien. Deze aflevering dient ook als viering van het huwelijk van David en Catherine. De outfits die Michael en Stevie dragen tijdens de concerten kunnen soms pijn doen aan de ogen, maar de kijker moet zich herinneren dat dit de klassieke outfit voor een rockster was in de jaren 80. Deze aflevering is genaamd naar een nummer op David Hasselhoff's album "Night Rocker". Michael en Stevie zingen het nummer samen in de conventie hal, die eigenlijk het Universal Amphitheater is.

Notities

  • Op het hoogtepunt van de aflevering overweegt Michael om de Foundation te verlaten voor Stevie. Ze vertelt hem dat het een "te grote prijs is om nu te betalen." In "The Scent Of Roses" uit seizoen 4 realiseert Michael zich dat het tijd is om de Foundation te verlaten en bij Stevie te zijn.
  • De nummers die in deze aflevering te horen zijn van het "Night Rocker" album zijn onder andere "Our First Night Together", "No Way To Be In Love" en "Let It Be Me."
Muziek uit de aflevering
  • "No Way To Be In Love" van David Hasselhoff en Catherine Hickland
  • "Our First Night Together" van David Hasselhoff en Catherine Hickland
  • "White Bird" van It's A Beautiful Day
  • "Runaway" van Del Shannon
  • "Let It Be Me" van David Hasselhoff en Catherine Hickland
Trivia
  • Alhoewel er nog een aflevering over is in dit seizoen, is dit de laatste keer dat we Rebecca Holden zien als computergenie April Curtis.
  • Als April de binaire code ontcijfert kan er een fout gezien worden op de monitor. De eerste paar regels zeggen F19 wat vrijdag de 19de aangeeft, maar de volgende paar regels zeggen F20, wat vrijdag de 20ste aangeeft.