Goliath NL

User Rating: 1 / 5

Star ActiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Goliath
Aflevering 22 Produktienummer #57823

Uitzenddatum : 2 oktober 1983 (zondag), 22 januari 1984 (zondag)

Oorspronkelijke titel : "Mirror Image"
Schrijvers : Robert Foster en Robert W. Gilmer
Regisseur : Winrich Kolbe

Credits:
Elizabeth Knight........................Barbara Rush
Tsombe Kuna.............................Zakes Mokae
Generaal Thaddeus Maximillian Maddux....Paul Lambert
Rita Wilcox.............................Shawn Southwick
Gokker..................................Pepper Davis
Hotelbediende...........................Petrus Antonius
Chief...................................Ivan Naranjo
Technicien..............................Murray Westgate

Samenvatting:
Michael onderzoekt de moord op Ron Wilcox, een jonge man die stuit op een geheime basis in de woestijn gerund door een man die er bijna identiek aan Michel uitziet. Nadat hij ontsnapt is aan driemaal levenslang in een Afrikaanse gevangenis, keert Garthe Knight, de enige zoon van Wilton Knight, terug naar Amerika met Wilton's exvrouw Elizabeth. Rita Wilcox zoekt de hulp van de Foundation om uit te zoeken wat er met haar broer gebeurd is. Dit leid ertoe dat Michael het geheim van Red Bluff, een kernwapenbasis die op de een of andere manier met het plan van Garthe verbonden is, ontrafelt.

Samenvatting van de video:
In de opening van het tweede seizoen keren Michael Knight en K.I.T.T. terug naar Las Vegas om te strijden tegen de lastigste en meest onverwachte tegenstanders, Wilton Knight's zoon Garthe en zijn ex-vrouw Elizabeth, die een gevaarlijk supervoertuig hebben ontwikkeld, genaamd Goliath. Omdat deze sadistische semi-trailer dezelfde superieure moleculaire structuur heeft als K.I.T.T. vormt hij een formidabele tegenstander als Garthe op pad gaat om Michael Knight te vernietigen en een geavanceerde raket te stelen.

Commentaar
Zeker een van de betere Knight Rider afleveringen en ook een die het meest ingaat op de geschiedenis. Het tweede seizoen introduceert een meer serieuze poging van de schrijvers om de geschiedenis van de karakters meer uit te leggen.Maar niet alles is in orde. Patricia McPherson verdwijnt en Rebecca Holden wordt gecast als April Curtis, KITT's nieuwe monteur zonder enige uitleg. Hasselhoff speelt een dubbelrol hier als Michael Knight en Garthe Knight, Wilton's biologische zoon. Garthe koestert een diepe haat tegen de Foundation en zijn overleden vader die hem zoveel jaren in een Afrikaanse gevangenis liet zitten. Devon legt aan Michael uit dat zijn nieuwe gezicht niet per ongeluk gekozen is en dat Garthe het geheim van de Molecular Bonded Shell wil hebben om zijn monstertruck, genaamd Goliath, mee te bedekken. De aflevering heeft een hoogtepunt met een botsing tussen KITT en Goliath. De enige teleurstelling is dat er geen turbo boost in deze aflevering zit.

Notities

 • Garthe bekijkt een videoband over KITT die samengesteld is uit scenes van "Hearts of Stone." "Deadly Maneuvers" en een geknipte scene van "Chariot of Gold."
 • Achteraf gezien denkt Executive Producer Robert Foster dat het een fout was om Rebecca Holden niet te introduceren.
 • De originele NBC uitzending had een teaser van 1 minuut die de ontmoeting tussen Goliath en KITT aankondigde. In die teaser zegt Michael "Here we go !" een scene die niet in de aflevering zit.

Hoogtepunten

 • April installeert Infrarood en een Laser Power Pack in KITT. Het laser power pack kan weer gezien worden in "Soul Survivor"

Muziek uit de aflevering

 • "Gimme Shelter" van The Rolling Stones

Quote
Garthe "Michael Knight is a living, breathing, insult to my existence."

Trivia

 • Ivan Naranjo keert terug in "Burial Ground."
 • De climax van de aflevering vindt plaats in de Valley of Fire, een drooggevallen meer in de buurt van Las Vegas, Nevada.
 • Shawn Southwick date een van de producers tijdens de opname van deze aflevering.
 • Dit is de eerste aflevering waar de naam van KITT's onverwoestbare legering wordt gegeven, de Molecular Bonded Shell.
 • Als Michael naar Caesar rijdt, net voor April hem belt om te zeggen dat Devon vergiftigd is, kun je een kopie van het script van David zien liggen op de passagiersstoel.
 • Het onderdeel dat Michael uit KITT verwijderd bevestigd dat de auto brandstofinjectie had.

Acher de schermen van "Goliath" Details uit het boek.

 • Michaels comlink moet opgeladen worden.
 • De achternaam van Garthe en Elizabeth is Bishop. Bij het schaakspel staan het paard (Knight) en de loper (Bishop) aan elkaar gelijk in puntenaantal.
 • Elizabeth was Wilton's vierde vrouw, ze waren vier jaar getrouwd.
 • De Afrikaanse gevangenis van Garthe heette de Tongo M'Kimbe dodengevangenis en was gelegen in de Jimbaru provincie
 • Garthe vertrok naar Europa op zijn zeventiende en keerde niet terug naar Amerika voor deze actie.
 • Wilton reconstrueerde Michael's gezicht niet alleen van zijn oude oorlogsfoto's maar ook van de paar foto's die er van Garthe bestonden. Wilton bewaarde ze niet in huis en heeft er ook nooit meer naar gekeken of zijn naam genoemd.
 • Professor Henry LaCosta is de derde man die de formule weet voor KITT's Molecular Bonded Shell, die in dit boek Bonded Molecular Shell genoemd wordt.
 • Na zijn botsing met Goliath, keerde Michael KITT weer om met een krik en installeerde toen een ram jet in KITT's achterklep.
 • KITT is in staat de dobbelstenen in het casino te bewegen met een nieuwe functie die "The Pusher" genoemd wordt. Het beweegt kleine objecten met behulp van ultrahoge geluidsfrequenties.

456