Goliath Returns (2 uur) NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Goliath Returns (2 uur)
Aflevering 38 Productienummer #57839
Uitzenddatum : 19 februari 1984 (zondag), 4 mei 1984 (vrijdag)

Schrijvers : Robert Foster, Robert W. Gilmer, Tom Greene en Janis Hendler
Regisseur : Winrich Kolbe
Oorspronkelijke titel 1 : "Deja Vu All Over Again"
Oorspronkelijke titel 2 : "Deja Vu"

Credits:
Christina Bergstrom..Suzanne Barnes
Dr. Klaus Bergstrom..Peter Mark Richman
Adrianne Margeaux....Ann Turkel
Kathy Cunningham.....Cyndi James-Reese
Technicien 1.........John M. Banach
Technicien 2.........Cris Capen
Hotelbewaker.........Henry G. Sanders
Hotelbediende........Vicki McCarty

Samenvatting:
Michaels slechte tweelingbroer, Garthe Knight, ontsnapt uit de gevangenis als de nieuwe en verbeterde Goliath door de muur van de gevangenis heen komt. Hij trekt zich terug in zijn huis waar Adrianne Margeaux hem begroet. Ze vertelt Garthe dat zij degene was die Goliath herbouwde en hem uit de gevangenis haalde. Hun laatste plan is om een beroemde geleerde, Klaus Bergstrom, te vervangen door een kloon om de echte te verkopen aan een buitenlands land. Garthe en zijn mannen dringen binnen bij de Foundation en kidnappen Devon en April, om hen als lokaas voor Michael te gebruiken.

Commentaar
Dit is Knight Rider op zijn best! De terugkeer van Michaels slechte tweeling en zijn onverwoestbare truck kon gemakkelijk voorspeld worden door de reacties van de fans op de eerste verschijning in "Goliath". De interessante draai om zowel Devon als April te laten kidnappen draagt bij aan de spanning omdat Michael zowel hen zoekt als Garthe, Adrianne en de echte Klaus Bergstrom! De verhaallijn van Klaus/Christina is af en toe een beetje traag, maar dat wordt meestal overschaduwd door de non stop actie van Michaels zoektocht, die begint met de inbraak bij de Foundation, gevolgd wordt door drijfzand, een ontmoeting met Goliath en het storten van een klif. Als de meeste van de volgende Knight Rider afleveringen deze spanning gehad, dan was de serie zeker niet zo snel geeindigd als ze nu deed.

Notities

  • David Hasselhoff gaan aan bij NBC dat dit de laatste keer was dat hij de rol van Garthe Knight zou spelen, vanwege de zware druk die het legde op het opnameschema. NBC stemde onder protest toe.
  • De rol van Elizabeth Knight werd niet meer teruggehaald omdat de schrijvers een andere invalshoek wilden in het verhaal en Ann Turkel terughaalden, die ook de slechterik speelde in "Soul Survivor".
  • Adrianne vertelt Garthe dat haar enige interesse in Michael Knight is om KITT voor zichzelf te krijgen. Haar plan is het combineren van KITT's CPU met Goliath's lichaam voor onbeperkte macht.
Hoogtepunten
  • Michael en KITT testen April's laatste handigheidje , de Emergency Parachute Deployment (EPD).
Muziek uit de aflevering
  • "Gimme Shelter" van de Rolling Stones
Quote
KITT : "Michael, unlike that dinosaur, we can't simply push our way through."
Michael : "I wouldn't dream of it KITT, that's not our style."

Trivia
  • Peter Mark Richman keert terug in "Many Happy Returns."
  • Terwijl ze Goliath herbouwde, heeft Adrianne de raketten op het dak verwijderd die te zien waren tijdens de eerste verschijning.
456