Speed Demons NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

133

Speed Demons
Aflevering 37 Productienummer #57837
Uitzenddatum : 12 februari 1984 (zondag), 10 juni 1984 (zondag)

Schrijvers : Tom Greene en Janis Hendler
Verhaal : Stephen B. Katz
Regisseur : Bruce Seth Green
Oorspronkelijke titel : "The Speed Demons"

Credits:
Kelly Travis............John Macchia
Sabrina Travis..........Lydia Cornell
Lee Carstairs...........Bruce Bauer
Wade Fountaine..........Michael Champion
Danny Duvall............Ethan Wayne
Camera man..............Kurt Fuller
Omroeper................Larry Huffman
Roger Floyd.............Madison Mason
Darlena Webster.........Christine De Lisle

Samenvatting:
De Foundation sponsort een motorrace voor het goede doel, maar ontvangt een mysterieuze brief waarin staat dat het ongeluk van vorig jaar een vooropgezette moord was. Het ongeluk trof verschillende racers boven op Widow's Mountain en leek te gebeuren op het moment dat Kelly Travis een stunt deed op de top en uitgleed. Zijn beste vriend Danny Duvall, stierf toen hij in botsing kwam met Kelly. Uit bezorgdheid dat er waarheid achter de brief zit, laat Devon Michael en KITT op onderzoek uitgaan.

Commentaar
Een aflevering waarin Michael en KITT weer in een racesituatie zitten. Deze keer helpen ze een racer zijn angst te overwinnen en de race te winnen. Devon geeft ook aan dat hij een geschiedenis heeft met motoren en hij berijd er zelfs een aan het eind van de aflevering. Michael en KITT turboboosten over hem heen, om de superioriteit van een vierwielige machine te laten zien. De omroeper grapt zelfs dat KITT het achtste wereldwonder is en probeert hem over te halen om met nog iemand zonder geluk te praten. Kelly heeft het racen afgezworen, maar als er weer een nieuwe race nadert, krijgt hij toch weer de kriebels, waar uiteindelijk het hele verhaal omdraait.

Notities

  • De turbo boost scene over het meer is een scene die hergebruikt is uit "Good Day at White Rock". Vreemd genoeg, had Michael Champion, die Wade Fountain speelt, daar ook een gastrol als racer.
Hoogtepunten
  • KITT wordt weer verbeterd met de installatie van April's High Traction Drop Downs
Trivia
  • De helm die Devon draagt aan het eind van de aflevering is dezelfde die Michael draagt aan het eind van "Slammin' Sammy's Stunt Show Spectacular."
  • Als Michael uit KITT stapt om het pakhuis in te gaan, kan een snel oog een hand zien die vanaf de achterbank de deur dichttrekt.
  • Als KITT de berg oprijd met Kelly heeft hij een flinke deuk in zijn voorspatbord als hij de top bereikt.
  • Een gedeelte van de "Diff'rent Strokes" afleverin "Hooray For Hollywood" waarin David Hasselhoff en KITT voorkomen, werd een dag voor de uitzending van deze aflevering uitgezonden. Hij zou de volgende week eindigen.