Merchants Of Death NL

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

123

Merchants of Death
Aflevering 24 Produktienummer #57807

Uitzenddatum : 16 oktober 1983 (zondag), 18 maart 1984 (zondag)

Schrijver : William Schmidt
Regisseur : Alan Myerson

Credits:
Camela/Amelia Clermont.....Deborah Allison
Albert Ebersol.............Linden Chiles
Jack Kragen................Joe LaDue
Edward Strock..............Dana Elcar
Sam Richards...............Kurt Smildsin
U.S. Marshal...............John Wesley

Samenvatting:
Als Amelia Clermont verdwijnt, roept haar dochter Camela de hulp van de Foundation om uit te zoeken wat er gebeurd is. Als hij haar persoonlijke eigendommen doorzoekt, vind Michael een foto van een sloopbedrijf en gaat op onderzoek uit. Hij vind de SX-411 helicopter in de rommel, een geavanceerde helicopter met zware bewapening. Gebruik makend van Camela's gelijkenis met haar moeder, weet Michael de SX-411 uit te lokken in een gevecht tegen Michael en KITT.

Samenvatting van de video:
Michael en K.I.T.T. worden naar Phoenix gestuurd om de verdwijning van Devon's ex-geliefde, Amelia Clermont te onderzoeken. Geassisteerd door Amelia's dochter Camela ontdekken Michael en K.I.T.T. een illegale wapenhandel en een geavanceerde helikopter.

Commentaar
"Merchants of Death" onthult een beetje van Devons verleden, iets dat weinig gebeurt in de serie. Michael en KITT hebben een leuke scene als KITT Michaels kennis van muziek test tijdens een spelletje "Raad de titel." Michael faalt jammerlijk als "California Girls" van The Beach Boys voorbij komt. Het verhaal zelf is niet echt spectaculair maar de climax van het gevecht tussen KITT en de SX-411 waarin hij vele functies gebruikt om de helicopter te verslaan wordt goed gedaan.

Notities

  • De SX-411 wordt in het script omschreven als "Verschrikkelijk, een volwaardige aanvalshelicopter, de KITT van de helicopters als het ware."

Hoogtepunten

  • April verhoogt de reikwijdte van de Microjammers tot driemaal hun sterkte en installeert de Ultra Magnesium Ladingen.

Muziek uit de aflevering

  • "California Girls" van The Beach Boys
  • "Breakdown" van Tom Petty en The Heartbreakers

Trivia

  • Joe LaDue keert terug in "Knightlines"
  • Dana Elcar zou later de rol van Phoenix FOundation baas in MacGyver spelen. Zowel Edward Mulhare als Patricia McPherson zouden een gastrol spelen in die serie.

456