Short Notice NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
 

123

Short Notice
Aflevering 21 Productienummer #57336
Uitzenddatum : 6 mei 1983 (vrijdag), 28 augustus 1983 (zondag)

Schrijver : Robert Foster
Regisseur : Robert Foster

Credits:
Nicole Turner...........Robin Curtis
Harold T. Turner........William Smith
Natalie Turner..........Brittany Wilson
Tiny....................Dennis Burkley
Arthur Wexley...........Sandy McPeak
James Ferris............Jordan Clarke
Manager 1...............Joe Conley
Donny...................David Hess
Manager 2...............Linda L. Rand
Thelma..................Gail Fisher

Samenvatting:
Michael neemt een liftster mee die verwikkeld is in een bitter gevecht met haar man over hun dochter Natalie. Harold slaagt erin hen te vinden en kidnapt Natalie. Michael pikt Nicole op langs de kant van de weg en besluit haar terug te brengen naar huis. Ze stoppen bij een hotel voor de nacht waar een van Harolds mannen inbreekt in de kamer. Michael worstelt met hem en de man wordt neergeschoten. Michael wordt gearresteerd en Devon waarschuwt hem dat als hij berecht wordt het de toekomst van hun samenwerking in gevaar kan brengen.Michael moet Nicole vinden om hem vrij te pleiten voor hij gedwongen wordt om de Foundation voor altijd te verlaten.

Samenvatting van de video:
Tijdens een tweedaags visuitstapje pikken Michael en K.I.T.T. een mooie en mysterieuze liftster op genaamd Nicole Turner. Al snel krijgen ze spijt van deze beslissing als ze hen in een dodelijke situatie in een hotelkamer brengt.

Commentaar
Een leuke aflevering waarin het zwijgen van Natalie verzekerd wordt door KITT niet te laten praten als er mensen bij zijn. Michael zou echter beter moeten weten dan zomaar lifters op te pikken langs de weg die hij niet eens kent en er dan ook nog een hotelkamer mee te delen. Alhoewel, zoals Michael zegt de kamer twee bedden heeft en hij het niet erg vind als zij het niet erg vindt. Deze aflevering is de enige waarin een echte stuntman gelanceerd wordt uit de stoel. "In het begin werkte het niet goed." herinnert David zich. "Het ging veel te ver. De eerste twee of drie stuntmannen die het testen wilden niet nog een keer omdat ze het te eng vonden. Ze gingen hoog de lucht in, ongeveer de helft van een nabije palmboom. Het was niet de hoogte waar ze bang van waren, maar meer het feit dat de schietstoel niet te controleren was en ze niet wisten waar ze zouden landen. Gelukkig kunnen stuntmannen bijna overal landen."

Notities

  • Dit is de laatste aflevering waarin Patricia McPherson de rol van Bonnie speelt tot aan de eerste aflevering van seizoen drie "Knight of the Drones."
  • De teaser bevat een paar seconden extra waarin Tiny door het hek heen rent en zegt "Ik zal je krijgen." Dit komt niet in de aflevering voor.
Hoogtepunten
  • Aan het begin van deze aflevering komt Michael terug van een vistripje, een hobby die weer voorkomt in Knight Rider 2000.
Muziek uit de aflevering
  • "Skin Game" van John Hiatt en Ry Cooder
  • "Sweet Home Alabama" van Lynyrd Skynyrd
  • "Night Moves" van Bob Seger
Trivia
  • Componist Don Peake kan aan het begin van de aflevering gezien worden als hij meezingt met "Sweet Home Alabama" in de bar.
  • Het motel waar Nicole in verblijft is hetzelfde als het motel van Chris Carlsen in "Diamonds Aren't a Girl's Best Friend."
456