A Nice Indecent Little Town NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

A Nice Indecent Little Town
Aflevering 16 Productienummer #57317
Uitzenddatum : 18 februari 1983 (vrijdag), 3 juni 1983 (vrijdag)

Schrijver : Frank Telford
Regisseur : Gil Bettman

Credits:
Ron Austin................Luke Askew
Charles Barnswell.........Norman Burton
Sherrif Moore.............John Crawford
Jobina Bruce..............Jean Bruce Scott
Agent Peter Larkin........Eric Server
Martha Haberstraw.........Amzie Strickland
Agent Hanks...............Charles Bartlett
Agent Cole................Stacy MacGregor

Samenvatting:
Michael zit achter de valsemunter Ron Austin als hij hem kwijt raakt in een verkeersopstopping. Austin kan de stad nog niet verlaten omdat hij de Hallelujah Press gebruikt als voorwendsel voor zijn valsemunterij. Michael gaat naar het plaatselijke hotel waarhij spreekt met Jobina Bruce, een ambitieuze jonge journaliste die probeert door te breken. Samen moeten ze Ron Austin stoppen voor hij het land verlaat en een einde maakt aan de valsemunterij.

Commentaar
Het vriendschappelijke geruzie tussen KITT en Michael en het ritje van Tante Martha in KITT maakt deze aflevering erg grappig. "A Nice Indecent Little Town" bevat ook veel indrukwekkend stuntwerk. De producers zeggen over deze aflevering "Waarschijnlijk een van de mooiste staaltjes van perfectie was tijdens een aflevering die gefilmd werd in een klein stadje. De straten waren erg nauw en we deden een achtervolgingsscene door de straten. Hier kwam heel veel precies stuntrijden bij kijken zoals het rijden op twee wielen in steegjes. De bestuurders die deze stunts deden zijn goed getraind. Het is een ding om dit soort stunts in een veld te doen, maar om het in een bebouwd gebied te doen moet je echt iets kunnen.

Notities

 • De uitbraak scene uit de gevangenis is hergebruikt uit de pilot.
 • Tijdens een promotiespotje voor deze aflevering had NBC het idee om Granny KITT te laten stelen met een voiceover die zei "When Granny discovers those turbo boosters, will KITT ever see Michael again?"
 • In het script vertelt Bonnie tegen Michael dat de rotors van KITT oververhit zijn (wat ook gehoord kan worden in de aflevering) en ze vraagt of hij de Turbo Boost teveel gebruikt heeft.
Hoogtepunten
 • De scenes met Tante Martha die KITT bestuurt als afleiding voor de politie zijn erg amusant. Ze roept uit "Hot dog! Wat een auto!" als ze hem teruggeeft aan Michael.
Muziek uit de aflevering
 • "I've Got A Rock N Roll Heart" van Eric Clapton
 • "Shame On The Moon" van Bob Seger
456 Trivia
 • Norman Burton heeft een gastrol in "Redemption of a Champion" John Crawford keert terug in "Knight Racer".
 • Jean Bruce Scott zou een rol krijgen in een andere "super machine" serie, Airwolf. Toevalligerwijs heeft Luke Askew (Ron Martin, daarin ook een gastrol.
 • Michael draagt weer zijn rode coltrui en zwarte leren jasje dat hij beroemd heeft gemaakt in de pilot.
 • Dit is de eerste aflevering met het bekende "Woestijn" einde dat gebruikt zou worden (met uitzondering van "Chariot of Gold") voor de rest van de serie.
 • Dit is de enige aflevering waarbij de credits van de gastrollen in alfabetische volgorde worden afgebeeld.