The Final Vedict NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

The Final Verdict
Aflevering 10 Productienummer #57316

Uitzenddatum : 3 december 1982 (vrijdag), 15 april 1983 (vrijdag)

Teleplay : John Alan Schwartz en E. Paul Edwards
Verhaal : Tom Greene, John Alan Schwartz en Paul Edwards
Regisseur : Bernard Kowalski
Oorspronkelijke titel : "A Shred Of Evidence"

Credits:
Marty Keen......Marvin Karon
Dickerson.......Don Gordon
Al Farlan.......Ramon Bieri
Cheryl Burns....Penny Peyser
Brad............Rock Fitts
Butch...........Tom Rossovich
Dink............Bob Schott
Kim.............June Christopher
Tracy...........Cynthia Ream
Vuilnisman......Michael Masters

Samenvatting:
Cheryl Burns, een goede vriendin van Michael, is valselijk gearresteerd en het is aan Michael om de enige persoon te vinden die haar kan vrijpleiten, accountant Marty Keen. Marty zelf zit ook in de problemen omdat hij rekeningen vervalst heeft voor het bedrijf van Al Farlan. Michael wordt tijdens zijn zoektocht naar Marty verschillende malen aangehouden door Luitenant Dickerson, een politieagent die Marty dolgraag wil vangen. Als Michael Marty eenmaal gevonden heeft, moet hij Marty overtuigen om de boeken over te dragen zodat Farlan veroordeeld kan worden, voordat Michael hem mee kan nemen naar Albuquerque om te getuigen voor Cheryl.

Commentaar
Een goedgeproduceerde aflevering met een goed gechoreografeerde auto achtervolging en een goede hoeveelheid actie. "The Final Verdict" is de tweede aflevering waar Michael een persoonlijke vriend in nood helpt. Een amusante scene doet zich voor als Michael gedwongen wordt te armworstelen met Butch. Met absoluut geen kans om te winnen, roept KITT hem precies op het goede moment op, genoeg om Butch af te leiden en Michael te laten winnen. Butch lacht echter het laatst als hij Michael geheel inmaakt bij de herkansing.

Notities

 • Is het je ooit opgevallen hoe vaak Michael KITT laat rijden in het eerste seizoen. Kijk maar naar "Slammin Sammy's Stunt Show Spectacular" "No Big Thing" en "A Plush Ride" om er maar een paar te noemen.
 • Deze aflevering heeft wat wel de meest vreemde turbo boost landing moet zijn. KITT land namelijk op zijn achterwielen.
 • Deze aflevering is ter nagedachtenis aan R.A. Cinader, de originele Executive Producer.
 • Schrijver Tom Greene keert terug als co-producer en schrijver voor seizoen twee. Het karakter Cheryl Burns is genoemd naar de destijdse vriendin van Greene.

Hoogtepunten

 • Bonnie voegt de Graphic Analyzer toe aan KITT

Muziek uit de aflevering

 • "Highways Run Forever" van Johnny Lee
 • "Love Will Turn Around" van Kenny Rogers
 • "It Ain't Easy Being Easy" van Janie Fricke

Quote
Michael "Keep your micro jam going. Don't blow a fuse, okay?" KITT "On the contrary, the sensation is quite intoxicating" Michael "Well try and stay sober until I get back."

Trivia

 • Ramon Bieri heeft een gastrol in "Junk Yard Dog" Don Gordon zit in "Knight By A Nose" Michael Masters kan gezien worden in "Knight Strike" en "Knight Song" Tim Rossovich keert terug in "Knights Of The Fast Lane."
 • Dit is de laatste keer dat de kijkers de semi in het wit zien. Hij keert terug in "Hearts Of Stone" met een nieuwe look.
 • Michael quote Wilton Knight's regel over de ene man die een verschil kan maken. De enige andere keer dat hij dat doet is in "Knight Of The Juggernaut"
 • Dit is de eerste keer dat een comlink vernield wordt, iets wat weer gebeurt in "Knightmares." "Killer KITT" en "Voo Doo Knight"
 • KITT heeft riemen in deze aflevering, de enige aflevering buiten de pilot waarin hij ze heeft.
 • Een scene in de teaser waarin Marty zegt "I think I'm going to be ill" zit niet in de aflevering.

456