Inside Out NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
 

123

Inside Out
Aflevering 9 Productienummer #57302

Uitzenddatum : 26 november 1982 (vrijdag), 22 april 1983 (vrijdag)

Schrijver : Steven E. de Souza Regisseur : Peter Crane

Credits:
Alvin B. Kincaid.................Lawrence Dobkin
Linda Elliot...................Judith Chapman
Thompson................Erik Stern
Dugan...................Jack Gill
Clark...................Lee Duncan
Warden..................Morgan Jones
Agent Wally.............Michael O'Guinne
Agent Lester............Bill Cross
Baker...................Jim Boeke
O'Brian.................Stephen Pershing
Vrouwelijke chauffeur...Kay Worthington
Jeep bestuurder.........Talmadge Scott
Gevangenisbewaker.......Greg Finley

Samenvatting:
Nadat hij een bekende crimineel Dugan heeft opgesloten in een trailer, doet Michael zich voor als een agressieve chauffeur om de plannen van Alvin Kincaid om een reeks aan criminelen uit de gevangenis te halen, te saboteren. Michael brengt Devon op de hoogte van de plannen van Kincaid, maar de plannen worden op het laatste moment veranderd en Michael neemt deel aan een beroving van een gepantserde vrachtwagen.

Commentaar
Dit is het begin van een serie afleveringen die de karakters van David Hasselhoff en Patricia McPherson samenbrengt voor enkele van de meer gedenkwaardige uitspraken uit de serie. De eerste seizoens relatie tussen Michael en Bonnie blijft groeien evenals de vriendschap tussen Michael en Devon. Een amusant subplot laat KITT Kincaids terrein verlaten om een telefoontje te plegen. Hij wordt aangehouden door een bewaker die hem zegt voorzichtig te rijden terwijl hij hem instrueert om een andere route te rijden vanwege een overstroming. KITT belt Devon om 2 uur in de ochtend om hem op de hoogte te brengen van de plannen van Kincaid.

Notities

 • Als het eerste script dat na de pilot geschreven is worden in deze aflevering de semi en Bonnie geintroduceerd. Het script omschrijft de semi als volgt "We zien dat de rest van de semi is ingericht als een hypermodern laboratorium en garage. Meer naar voren staan enkele stoelen en andere menselijke trekjes, zelfs een koffiezetapparaat.
 • In het script is de voornaam van Kincaid Thomas

Hoogtepunten

 • KITT krijgt zijn Microwave Jammer of Micro Jam in deze aflevering, iets wat veelvuldig gebruikt wordt in latere afleveringen
 • Voordat Michael wegrijd uit de semi vraagt hij zich hardop af wat voor vrouw er onder de overall zit. KITT haalt een schema van het lichaam van Bonnie tevoorschijn en berekent haar lengte en gewicht (168 centimeter en 54 kilo). KITT gebruikt niet de standaard Engelse berekeningen, maar het metrische stelsel.
 • Een scene in de teaser waarin Michael zegt "They're gunning for you, Colonel. You're the Muhammad Ali of crime." wordt niet gebruikt in de aflevering.

Muziek uit de aflevering

 • "Don You Wanna Make Love?" van Peter McCann
 • "Long Long Time" van Linda Ronstadt
 • "You Were Always On My Mind" van Willie Nelson

Quote
Michael "Take over KITT. I'm going out." KITT "Do you think that's safe?" Michael "Ofcourse not."

Trivia

 • Bill Cross keert terug in "Lost Knight" Stuntman Jack Gill heeft meerdere kleine rollen in "Return To Cadiz" "Ring Of Fire" "Buy Out" en "Knight Of The Juggernaut"
 • Als Michael op KITT's motorkap klimt om in de truck te komen, kan een vlug oog zien dat Linda verhuist naar de bestuurdersstoel. Maar in de volgende scene zien we dat ze weer verhuist naar de bestuurdersstoel.
 • Deze aflevering is de enige waarin naar KITT verwezen wordt als een Pontiac.

45