Knight in Disgrace NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
 

122132

Knight in Disgrace
Aflevering 49 Productienummer #58622

Uitzenddatum : 18 november 1984 (zondag), 12 mei 1985 (zondag)

Schrijver : Simon Muntner
Regisseur : Harvey Laidman

Credits:
Linda................Kitty Moffat
Charles Wallyburton..Lee Ryan
Danton...............Ken Foree
Sergeant.............Casey Sander
Gino de barman.......Ken Scott
Carmen...............Jean Lubin
Mary Beth............Elizabeth Frazier
Huisbewaker..........Richard Camphius
Bewaker..............Michael Horsley
Boyd Lasalle.........John Considine
Willis...............Charles Picerni

Samenvatting:
Michael en KITT zijn in New Orleans om een verdachte drugssmokkelaar te volgen in de hoop de grote baas te vinden, Boyd Lasalle. Michael vangt hem en de politie komt. Terwijl Michael gefouilleerd wordt, wordt er heroine in zijn zak gevonden. Terug bij de Foundation, heeft Devon geen andere keuze dan Michael te schorsen tot de situatie opgelost is. Michael vind zichzelf in het huis van Boyd Lasalle en hem wordt verteld dat hij vervangen wordt op last van de F.L.A.G. Raad van Bestuur. Lasalle vertelt Michael dat hij achter de sleutel aan zit die Willis had. Hij wil dat Michael inbreekt bij de Foundation en de sleutel steelt. Michael arriveert bij de Foundation en Devon vertelt hem dat hij diep in de problemen zit, waarna hij naar het alarm reikt. Michael trekt een pistool en schiet Devon neer.

Commentaar
In een uitstekende aflevering uit het derde seizoen zien we Michael ogenschijnlijk in een neerwaartse spiraal vanwege zijn schorsing bij de Foundation. Het verhaal is redelijk geloofwaardig tot aan het punt waar Michael een pistool trekt en Devon neerschiet. Niettemin, het feit dat Michael voor de vijand werkt, KITT steelt en een fabriek beroofd is nog steeds erg leuk. De gedachte aan Agent Chuck Wallyburton die Michael vervangt is belachelijk, maar KITT en Devon realiseren dit al snel en weten hem snel kwijt te raken.

Notities

  • KITT's laatste zin ("Given a choice, I prefer alligators") werd pas laat in de productie toegevoegd. Het script eindigt met Chuck's zin ("Hey little buddy, look who's here").

Muziek uit de aflevering

  • "Owner of a Lonely Heart" van Yes
  • "Won't You Please Come Home" Jazz song

Quote
Chuck : "And what does this little button do? Eject Left?"
KITT : "Why don't you check it out, Chuck?"

Trivia

  • John Considine krijgt een baard en een mechanische hand in "Knight of the Juggernaut"; Ken Foree keert terug in "Redemption of a Champion".
  • Deze aflevering is de enige keer waarin we een opname zien van de monitor die werkt in de auto voor de mooie opnamen.
  • De ski mode in deze aflevering is hergebruikt uit "Chariot of Gold".
  • Lasalle is de enige persoon die er ooit in geslaagd om KITT's stem over te nemen en met Michael te spreken rechtstreeks door de stem synthesizer.

4151